74425856

Patienthistorier

Patienthistorier

Patienthistorier | Vi tager hånd om dig og sikre dig en behandling i højeste kvalitet indenfor Kiropraktik, fysioterapi, akupunktur & massage. Læs herunder vores patienthistorier

Gitte - Hjernerystelse

Navn: Gitte Winkel Skov
Profession: Lærer

Hvor lang tid havde dine symptomer varet før du kom på klinikken?
Jeg snublede den 6. september, slog hovedet i betongulv og pådrog mig en hjernerystelse. Kunne herefter mærke slaget, men var ellers ok. Blev hjemme et par dage. Efter 3. dag oplevede jeg pludselig ubehag, opkast mm. og blev sendt til scanning af egen læge. Her var intet at se, så jeg afprøvede få dage efter opstart af arbejde, dog uden succes.

Hvordan påvirkede dine symptomer din hverdag?
Oplevede at synet generede. Ubehag ved skærmkig. Hurtig øjenbevægelse gav kvalme, hovedpine- og ørepine. Det samme skete ved bøj/buk forover.

I denne periode oplevedes stærkt ubehag ved almindelige sanseindtryk som lysændring og baggrundsstøj, samt generel øget sensitiv over for lys og lyd. Koncentration og hukommelse var stærkt påvirket.

Hvad er forbedringen af dit helbred nu?
Jeg startede samsynstræningen ca. 7 uger efter mit fald og efter 1 måned træning kan jeg nu:

  • Arbejde 3 timer dagligt og øger timetallet hver uge.
  • Undervise eleverne på mellemtrinnet i 2 lektioner om dagen.
  • Kører igen kortere ture i bil.
  • Cykle og gå ture i et par timer.
  • Se Tv og computer

Hvad har træningen betydet?
”Inden træningsopstart oplevede jeg det som ubehageligt, at jeg som normal aktiv person sad fanget og intet kunne uden ubehag, kvalme mm. Nu, 1 måned senere kan jeg igen gå lange ture, cykle og sågar køre egen bil.

Træningen har betydet, at jeg dagligt kan mærke forbedring og min udholdenhed bliver større dag for dag. Jeg er glad for styringen af træningsmængden, samt at øvelsesvalg giver mening og er specifikke”

Tina - Kiropraktik for mor og søn

Tina startede med at komme i klinikken med hendes søn Jamie, der på det tidspunkt var 6 uger gammel. En veninde samt hendes læge havde anbefalet Als Kiropraktor Center. Jamie lå med hovedet bagud samt overstrakt ryg og græd/skreg hver gang de løftede ham. Han lå altid passivt og græd meget om aftenen.

Jamie startede hos en zoneterapeut og efter 5 behandlinger var der ingen forbedring, så lægen anbefalede en kiropraktor. Efter enkelte kiropraktiske behandlinger stoppede gråden og han blev meget mere aktiv. Jamie begyndte at bevæge benene og rulle lidt fra side til side.

I dag er han en glad og aktiv lille dreng og derfor vil Tina fremover reagere hurtig og komme i klinikken, hvis hun fornemmer at noget ikke er rigtigt.

I forbindelse med en konsultation med Jamie snakkede Tina med Monika om, at hun havde ondt i lænden efter fødselen. Hun havde begrænset bevægelighed og svært ved at håndtere en baby.

Inden hun kom her havde hun fået massage men synes ikke det ændrede noget. Tina fik behandlinger af Monika og deltog i rygskolen. Behandlingerne og øvelser fra rygskolen har gjort, at Tina ret hurtig blev smertefri.

Tina fortæller, at ”tandbørstningen” af rygraden er en god øvelse til at holde sig smidig. Tina synes, at hun fik en god behandling og forklaring om både hendes og Jamies problemer. Hun anbefaler andre, at deltage i rygskolen.

Fremover vil Tina hellere komme noget før til behandling end at tro, at det nok skal forsvinde af sig selv.

Thea - Ude af stand til at passe sit job
Tresårige Thea kom her i klinikken første gang i maj 2012. Hun havde igennem en periode på tre dage haft så voldsomme smerter i nakke og højre skulder, at hun var ude af stand til at passe sit job i et TDC call center.

Da smerterne blev for meget for Thea, tog hun til vagtlægen. Han anbefalede hende at opsøge en kiropraktor. Thea, der aldrig før havde været ved en kiropraktor, valgte derfor at opsøge Als Kiropraktor Center.

Efter grundig behandling hos kiropraktor og øvelsesinstruktion hos fysioterapeut har Thea igen fået fuld bevægelighed i nakken. På grund af en dårlig skulderen har hun dog stadig problemer, men hun har indrettet sin hverdag efter, at hun har en sårbar nakke og skulder.

Thea har kun ros tilovers for service- og behandlingsniveauet hos Als Kiropraktor Center. Hun forklarer selv, at det er af absolut højeste kvalitet.

Thea går med jævne mellemrum til forebyggende kontrol i klinikken for at holde problemerne nede.

Karen Marie - Ude at sejle
Karen Marie er 34 år og butiksassistent. I maj 2009 var hun ude for et trafikuheld og fik derfra smerter i nakken, højre side af halsen, venstre underarm, synsproblemer samt svimmelhed. Den største gene var svimmelheden. Trods konstant hjælp med kiropraktik er Karen Marie nød til at tage medicin for at kunne gå normalt og ikke have en fornemmelse af at være ”ude at sejle”. Stadig er det kun kiropraktikken der formindsker svimmelheden. Alle andre gener er forsvundet og når de en sjælden gang dukker op, kontakter hun os med det samme.

Hendes tilstand gjorde hverdagen og livskvaliteten ringere og hun havde svært ved at klare dagen uden smertestillende piller. Karen Marie kunne heller ikke cykle og løbe. I dag kan hun klare det hele, og nu også en tur på mountainbiken gennem skoven. Karen Marie havde tidligere været her i klinikken med rygproblemer og var ikke i tvivl om hjælpen igen skulle søges hos os.

En grundig undersøgelse, kiropraktorbehandlinger og en snak med Bredo om daglige øvelser og at dyrke motion gør, at Karen Marie nu har en god hverdag. Dermed har hun også selv været med til at få det meget bedre, og har nu kun mindre gener og lændesmerterne er helt forsvundet

Hun har kun ros tilovers for kvaliteten, behandlingsforløbet og serviceniveauet i klinikken og kommer stadig til behandling for at vedligeholde det gode resultat.

Karen - Bækkenskred
Karen, 29 år, kom til behandling i klinikken efter et fald op ad en trappe, hvor hun skrider til den ene side. Hun får smerter i lænden med udstråling i ballen og ømhed foran, og hun havde en klikkende lyd i bækkenet.

Smerterne havde hun haft en lille måneds tid.

Karen havde efter hvile meget svært ved at rejse sig og haltede. Der gik en halv time inden hun kunne gå nogenlunde. Hun var forhindret i at dyrke motion, og kunne ikke komme i gang med noget som helst.

Karen mødte tilfældigvis en venindes far, der godt kunne se, at hun gik mærkeligt. Han havde været til behandling i Als Kiropraktor Center og anbefalede hende at opsøge klinikken. Karen havde inden da været i tvivl om hvilken type behandling hun skulle vælge, og var glad for tippet. Hun havde ikke tidligere fået behandling for problemet, og egen læge ville gerne henvise til kiropraktor.

Efter behandling her i klinikken, er problemet næsten væk, og Karen er super tilfreds. Kun på lange arbejdsdage på benene, kan der forekomme ømhed.

Nu drømmer Karen om at få tid til at dyrke motion igen og få overskud til at lave øvelser. Hun vil være meget opmærksom på sin krops signaler og komme til behandling, hvis hun mærker noget usædvanligt.

Behandlingen i klinikken har fuldt ud levet op til Karens forventninger. Hun roser personalet, som er rare og venlige og især Monikas dygtige behandling. Godt med et langtrukkent forløb, hvor også overbelastning af hendes skulder blev behandlet.

Henriette
Henriette kommer her i klinikken første gang i juni 2013 med nakkesmerter og knasende i nakken, når hun drejede hovedet. Disse smerter har hun haft i ca. 2 måneder. Hun fortæller, at hun i marts 2011var faldet af hesten og slog halebenet og var sygmeldt en uge. Siden det har hun haft smerter og spændinger i lænd og ryg og har ikke kunnet sidde længere end max. 20 min. Det var derfor svært for hende at køre bil eller nyde en biograftur. Hun tror at smerterne i nakken er en udvikling fra halebenet. Hun var meget irriteret over nakkesmerterne og opdager først der, hvor meget man reelt bruger nakken.

Henriette var først hos en fysioterapeut pga. lænden. Det blev lidt bedre og fik øvelser som hun stadig laver og mener også er nødvendige. Da problemerne med nakken begyndte, kom hun her i klinikken. Det var denne fysioterapeut som henviste hende til os.

Efter behandlinger her har hun mindre ondt og kan nu have hele dage hvor hun er tæt på smertefri. Både lænden og nakken er blevet bedre, men ikke helt ok endnu og sommetider dukker ”knasesmerterne” op i nakken igen.

På et tidspunkt fik hun en del smerter i det ene knæ og fik det både røntgenfotograferet og scannet. Der var intet at se på billederne. Med kiropraktorens hjælp er disse smerter under kontrol ved jævnlig behandling.

Fremadrettet vil Henriette stadig lave øvelserne og holde det vedlige med behandlinger her i klinikken.

Om behandlingsforløbet synes Henriette kun godt, da hele kroppen bliver taget i betragtning og inddraget i behandlingen. Hun synes også, at vi har været meget fleksible angående tidsbestilling.

Emil – Pibelyden
Emil, 12 år, kom første gang i klinikken i april måned 2012 med en ”pivende, irriterende lyd i hovedet. Det havde han haft i 7 måneder. Han blev indelukket og bleg og manglede overskud til skole, venner og sport. Ofte var det nødvendigt at sende ham i skole på smertestillende medicin.

Emils læge henviste ham til ørelæge, som ikke kunne finde årsagen til problemet og henviste til tandlægen. Krydsbid blev afvist, men smerten var der stadig. Tilbage til egen læge, som igen henviste til ørelæge, som henviste Emil til scanning. Her blev det konstateret at en plade i kæben havde fået et slag. Emil havde tidligere lavet et saksespark i fodbold, hvor hans knæ ramte kæben. Beskeden, Emil fik, var nedslående, for han fik at vide at han skulle leve med smerten, da han skulle være udvokset, inden en operation kunne komme på tale. Det var svært for forældrene og Emil at skulle leve med denne besked. De søgte derfor på nettet for at finde hjælp og fandt Als Kiropraktor Centers hjemmeside og Monika von Arenstorff, som også behandler børn.

Emil er ikke blevet behandlet for problemet før familien opsøgte Als kiropraktor Center, hvor Monika fandt ud af, at Emil havde en skæv holdning og nedsat bevægelighed i den øverste del af nakken og kæbeledet. Hun startede behandlingen, hvor hun løsnede op for de blokerede led og muskler med kiropraktiske håndgreb og akupunktur. Allerede efter få behandlinger hos kiropraktoren blev problemet mindre, og Emil blev en gladere dreng. Pibelydene er helt væk nu, og Emil har igen overskud til skole, venner og sport.

Emil og familien har lært at man skal lytte til sin krop og ikke give op, selvom man fra lægen får at vide, at man må leve med problemet.

Edvard – Livskvalitet

Edvard er 77 år og kom her i klinikken første gang i januar 2013. Han havde smerter i nederste del af ryggen og lænd. Smerterne er kommet langsomt over en årrække. Han mærkede smerterne i løbet af dagen og sov altid godt og smertefrit om natten. Edvard vil gerne cykle og gå lange ture og med konstante smerter, kneb det med energien til at komme ud.

Edvard affandt sig med den nedsatte energi/livskvalitet og derfor er der gået lang tid, inden han søgte hjælp. Han mente, at når man er nået hans alder følger der nok lidt smerter med. Men det er aldrig for sent at gøre noget for ens helbred. Efter en grundig undersøgelse samt et behandlingsforløb hos Bredo blev han smertefri.

Efter 2 måneder behandlingspause ulmede det igen, og denne gang søgte han hjælp med det samme. Her kunne han nøjes med få behandlinger og er nu blevet enig med Bredo om, at holde det vedlige. Edvard dyrker gerne idræt.

Han cykler på seniorholdet i Sønderborg Cykelmotion og i de 3 vintermåneder holder han sig i form i fitnesscenteret samt de daglige gåture. Efter behandlingerne har han igen fundet energien og glæden ved at komme ud og motionere.

Edvard fandt os på nettet og havde også set klinikskiltet på bygningen. Han kontaktede os direkte og ikke først lægen. Edvard er glad for at komme her.

Julie – Det blev kiropraktorens hovedpine
Ni-årige Julie er glad for at gå i skole og meget ivrig for at lære nyt. Men det er ikke nemt at holde hjernen i de koncentrerede folder, når hovedet gør ondt mere eller mindre konstant og desuden gav svimmelhed og kvælme. Men det var virkligheden for Julie, der har haft mor med til både læge, optiker og massør for at få bugt med smerterne. Men så kom hendes mor i tanke om kiropraktoren. Her havde hun selv stiftet bekendtskab med behandlingsformen.
Julie var lidt bange ved tanken om at blive “knækket i nakken”, men at kunne undvære den daglige hovedpine, var forsøget værd.

Kiropraktor Monika von Arenstorff undersøgte Julie og fandt spændinger i nakkemusklerne og blokerede led øverst i nakken. Leddene, som ikke bevægede sig rigtigt, blev derefter løsnet med specielle håndgreb, der også er kaldt manipulation. Julie fik fire behandlinger i alt, og hovedpinen blev reduceret til næsten ingenting.

Lone er smertefri efter 9 år
Den 6. marts 1999 er vejene isglatte. På vej til arbejde og mister Lone herredømmet over bilen og tørner ind i et træ. siden den dag har hun haft stærke smerter i nakken, hovedpine og rygsmerter.

Fysioterapi, akupunktur, gigttabletter og varme kunne i bedste tilfælde dulme hendes smerter i kort tid. Hun ville ikke sygemeldes og brugte sin flex-tid, når smerterne under arbejdet blev for store, og hun måtte køre hjem. Man kunne ikke se noget på Lone, og hun var nogle gange bange for, at hendes kollegaer ikke troede på hende. Den samme følelse fik hun ved nogen af de mange lægebesøg, og hun følte ikke, at der var noget hjælp at hente. Kun kæresten oplevede, når hun om natten kravlede rundt i soveværelset og kastede op af smerte. Hun kunne ikke bære på tunge ting, og sov i fire år kun på maven uden hovedpude. Hun fik diagnosen posttraumatisk smertesyndrom og en lille erstatning, men det var en ringe trøst for den forringede livskvalitet, Lone måtte leve med.

Fysioterapeuten havde ellers advaret Lone mod kiropraktisk behandling, men da hun hørte om Monikas Kranio-sakralterapi, måtte hun bare prøve. Hun nåede dog aldrig den form for behandling. Ved undersøglesen og på røntgenbilledet fandt kiropraktoren nemlig et hvirvelpar, der ikke fungerede rigtigt. Lone fik løsnet op i nogle led i nakken og brystryggen med kiropraktiske håndgreb. Med en voldsom smertereaktion til følge. Men allerede næste gang kunne Lone berettte om en bedre søvn – efter fjerde behandling var alle smerter væk.

Lone er blevet glad igen og har overskud i hendes dagligdag. Det er usædvanligt, at det går så hurtigt efter så mange år. Men her lykkedes det.

En rigtig solstrålehistorie.

Lars – Hvem ville tænke på en kiropraktor?
Det var en aften foran TV, da Lars pludselig får nogle vældige tryk omkring hjerteregionen, blev både svedt og svimmel, mens det susede i hele kroppen.
– Jeg troede, jeg skulle dø, men så forsvandt smerterne igen. Nogel dage senere dukkede de så op igen, og jeg besluttede mig for at søge læge, fortæller Lars. Men en forklaring på smerterne udeblev. Flere undersøgelser af hjertet viste, at det fungerede normalt. Så nævnte lægen mulighed for at gå til kiropraktor, og Lars tænkte: Du må da være gal, hvad skal det hjælpe? Men ideen skulle vise sig slet ikke at være så tosset. For undersøgelser foretaget af en dansk læge og kiropraktor viser, at smerter fra brystet kan stamme fra ryggen. Det kan være muskelspændinger i både ryg og bryst, der giver de samme symptomer som hjerteproblemer med trykken for brystet og smerter ud i arme. Det kan være op til hver fjerde tilfælde, der kan føres hen på den problemstilling.

Kiropraktorbehandlingen hjælp Lars efter få gange, og i dag kommer han stadig med jævne mellemrum til kiropraktoren. – først og fremmest for at forebygge et tilbagefald, men også fordi det er ren velvære at få løsnet op i musklerne, siger Lars.

Fra ”handicappet Humpelbein” til ”Hast du mich gesehen”

Fra en dagligdag med smerter til et aktivt liv med mange glæder. Fantastisk koncept Lige fra lyse venlige lokaler med orkideer, tændte stearinlys og kunst på væggene til venlige smilende medarbejdere og en nynnende sekretær, der oven i købet hedder Lykke.

Det kan lyde banalt, men når man lever med smerter dag og ofte nat, kan et smil betyde alverden og smukke omgivelser gøre en stor forskel. Mange faggrupper og endnu flere behandlere samlet under samme tag, som oven i købet arbejder sammen om den enkelte patient, giver et effektivt resultat i et behandlingsforløb.

Mit bevægeapparat har især voldt mig mange kvaler. Det har foreløbig medført en hofteprotese, en række knæoperationer samt gangbesvær. Jeg har i årenes løb fået mange forskellige og gode behandlinger mange forskellige steder, men dette faglige samarbejde har betydet meget for mig, da behandlingerne understøttede hinanden. I starten måtte jeg støtte mig til bil og vægge samt tage elevatoren.

I dag er jeg kommet så langt med at opbygge mit helbred, at jeg efter et intensivt behandlingsforløb hos Als Kiropraktor Center kan tage trappen og leve et langt aktivere liv end jeg havde drømt om for bare ¾ år siden. Det giver livsglæde og håb.

Jeg har prøvet følgende: Kiropraktik Akupunktur Massage Fysioterapi samt holdtræning i kognitiv træning.

Alt dette har givet mig og min krop troen på fremtiden samt en langt større bevægelighed. Hvert skridt fremad i den rigtige retning opleves som en stor sejr! Jeg har fået troen tilbage på, at jeg kan leve et aktivt og stort set smertefrit liv i mange år endnu. Det er livskvalitet for mig! Antje Pallesen

Finn – 180 graders livstilsændring?

Finn på 47 år var på arbejde på Fyn og fik, efter at have bøjet sig, et knæk i ryggen. Blev afhentet af Falck og kom på skadestuen. Det var så slemt at han ikke kunne rejse sig, og han blev derfor indlagt et døgn, og var efterfølgende sygemeldt i 3 uger.

Efter udskrivning var Finn hos egen læge, hvor han fik smertestillende medicin og blev henvist til kiropraktor. Den opfordring tog han op med det samme, da han næsten ikke kunne gå. Han sad dagen lang i en stol. Det var en alvorlig situation for ham. Problemet lå på grænsen til en diskusprolaps.

På als Kiropraktor Center fik han en grundig undersøgelse, hvor der blev konstateret en fastlåsning i lænderyggen og et diskussyndrom, altså en irriteret og hævet diskusskive. Der blev taget røntgenbilleder, hvor man kunne se, at Finn har en lille bygningsfejl, som gør, at den nederste del af hans ryg blev belastet skævt. Desuden udgjorde hans holdning med en overvægtig mave en yderligere belastning for hans lænderyg.

Finn fik 2-3 kiropraktorbehandlinger, da det allerede begyndte at gå fremad. Da lændefunktionen var genoprettet, fik han øvelser og vejledning til at forbedre sin holdning. Der opstod et problem i skulderen, måske pga. forkert holdning. Dette problem blev også behandlet.

Ret hurtigt indså Finn at der måtte en ændring i livstil til for at styrke og bevare et godt helbred. En veninde opfordrede Finn til at gå stavgang med hende. Dette satte gang en 180 graders ændring af livsstil. 60 cigaretter om dagen blev kvittet, med bemærkninger fra venner om, at nu ville han tage på.

Han lod hånt om vennernes manglende tro på at han ville kunne klare det. Han skulle nok vise dem. 20 kilo blev han lettere, og han har været røgfri i 14 måneder. Finn går i fitness center, har fået en racercykel og deltager i motionsløb. Han har for nylig cyklet rundt en uge i Spanien.

Han har været super tilfreds med behandlingen i klinikken på alle områder, og han er rigtig glad for opfølgende behandlinger, der holder problemet nede. Ikke noget at pege fingre ad, og han vil helt sikkert anbefale klinikken til andre.

Mette - I gang med livet igen

Mette kom her på klinikken første gang i august 2012. Hun kunne på daværende tidspunkt ikke klare at gå eller stå i mere end 5 minutter ad gangen, og havde derfor svært ved at passe sin skolegang. Lærerne kunne ikke forstå hendes mange smerter, og sygefraværet var meget højt.

Som aktiv rytter havde hun haft 2 styrt fra hesten med kort tids mellemrum, og et efterfølgende biluheld med hestetraileren.

Hos lægen fik Mette ordineret smertestillende medicin og blev henvist til en fysioterapeut, hvilket blot gjorde hende dårlig. Hun forsøgte kiropraktor, men det følte hun blot gjorde ondt værre, og hun var lige ved at give op. Et familiemedlem anbefalede hende at prøve klinikken som et sidste forsøg.

Sidste forsøg

Her i klinikken har Mette fået kombinationsbehandlinger ved kiropraktor og fysioterapeut. Samtidig har hun fået vist nogle øvelser hun kan lave derhjemme. Mette havde gået med smerter i lang tid og hendes krop har reageret med mange kompensationer for gamle skader, hvilket havde udløst nye problemer. Hun var frustreret over, at hun ikke kunne holde til noget, og bange for, at hun ikke kunne klare et uddannelsesforløb.

Det krævede en række behandlinger i starten, med blide kiropraktiske behandlinger, hvor Monika trin for trin løsnede op på blokeringerne i hendes ryg og nakke. Med en speciel fysioterapeutisk tilgang lykkedes det Anja og Mette sammen, at finde tilbage til nogle bedre bevægemønstre og dermed blev Mette også motiveret til at dyrke motion, som hun nu også kunne holde til.

Hun har været rigtig glad for forløbet. Kvaliteten af behandlingen er helt i top, det er det bedste sted, siger hun. Der kan altid findes tider til hende så hun kan få hurtig hjælp.

Mette har fået afsluttet sin HF og er gået i gang med at læse til sygeplejerske. Hun laver sine øvelser og dyrker masser af motion. Hun kommer her i klinikken ca. hver 2. måned til forebyggende behandling. Herudover kommer hun i klinikken med diverse småskader som kun kræver en enkelt eller få behandlinger.

Det kan være f.eks. være bøvl med nakken efter en flytning eller hvis hun er blevet ramt af en bold. Her oplever hun hurtig lindring efter kiropraktorbehandling.

Mikkel - Også børn kan have brug for kiropraktoren

Også børn kan have brug for kiropraktoren

10-årige Mikkel havde jævnligt smerter efter et fald i en indefodboldkamp – de forsvandt efter et besøg i hos Als Kiropraktor Center. Kiropraktor Monika von Arenstorff viser, hvordan hun behandlede Mikkel.

I seks til syv måneder havde 10-årige Mikkel Muurholm Matthiesen smerter i ben og fødder. Ofte vågnede han om natten med kramper og han kunne ikke rigtigt gå. Smerterne kom og gik. Faderen, Lasse Matthiesen, er fysioterapeut og han bemærkede, at sønnen løb skævt – nærmest haltede – når han var på fodboldbanen. »Jeg troede, at det havde noget med muskler og balance at gøre«, fortæller Lasse Matthiesen.

Men problemet skulle findes et andet sted. Det opdagede Lasse Matthiesens kollega i Als Kiropraktor Center, Monika von Arenstorff. Mikkel var faldet på bækkenet ved en indefodboldkamp og skulle lige omkring kiropraktoren for igen at kunne bevæge sig helt normalt. »Jeg blev lidt forskrækket, fordi det sagde knæk ved første behandling.

Og det gjorde også lidt ondt«, siger Mikkel Muurholm Matthiesen om kiropraktorens behandling. Men han er rigtigt glad for, at han igen kan bevæge sig normalt. Det burde jeg have gjort På spørgsmålet om, hvorfor faderen ikke med det samme tog kontakt med kiropraktoren, svares der:»Det burde jeg jo også have gjort. Men jeg forbandt ikke lige børn og kiropraktor med hinanden«. Monika von Arenstorff siger, at sådan er der mange, der tænker.

Hvis deres søn eller datter bevæger sig lidt anderledes, så tænker man bare, at det er noget, de vokser fra. Men hos børn er det sådan, at de – hvis der er en defekt – begynder at bevæge sig på en anden måde. Det betyder dog en øget belastning på kroppen og i værste fald kan de få en skæv ryg.

Derfor anbefaler både Monika von Arenstorff og Lasse Matthiesen, at man tager kontakt til kiropraktoren, hvis sønnen eller datteren begynder at bevæge sig på en anden måde. Jo før, jo bedre.

Niels - Laserlyset sendte smerterne ud i mørket
Laserbehandling har reddet nattesøvnen hos tidligere bagermester.

Als Kiropraktor Center har netop investeret i nyt udstyr til en forbedret laserbehandling baseret på viden fra Italien, der er førende på området. Blandt andre Niels Ejner Jensen, der har været bagermester i Augustenborg gennem 16 år, har fået glæde af tiltaget. Siden 2001 har han været på førtidspension på grund af rygproblemer, men senest har han også haft skuldersmerter, som skyldes en kombination af slid og betændelsestilstand.

Det er i den sammenhæng, at vi begyndte et behandlingsforløb, hvor laserlyset går ind og tilfører energi til området og fremme helingsprocessen, forklarer kiropraktor Bredo von Arenstorff, som kombinerer sin kiropraktiske behandling med laserlyset.

For Niels Ejner har det betyder, at han – i hvert fald i første omgang – undgår en mere krævende og risikofyldt operation. Og så har jeg fået reddet min nattesøvn efter at have måtte sidde op og sove i perioder, tilføjer han.

Mirakelkur ved kiropraktorbehandling - helt uden knæk

En glad aften ude med god musik blev starten på måneder med smerter for Torkild på 68 år. Da Torkild vil rejse sig, sidder hans ben fast i stolen og han laver en forkert drejning, der med det samme giver smerter i hoften.

Dagen efter opsøger Torkild lægevagten, der giver ham en blokade. Blokaden virker ikke, så Torkild opsøger egen læge, der sender ham til scanning. Scanningen afslører, at han har en diskusprolaps i lænden. Han videresendes til Give Rygcenter, der i første omgang giver ham epilepsimedicin i 14 dage.

Herefter bliver han henvist til en kiropraktor, der giver ham 9 behandlinger uden resultat. Ved endnu et besøg i Give får Torkild at vide, at de ikke kan operere ham, og han får binyrebarkhormon og bliver anbefalet at prøve en anden kiropraktor. Godt 4 måneder var gået med konstante smerter og en elendig hverdag på grund af smerter, så det var ikke med store forventninger han kom til Als Kiropraktor Center.

Ved undersøgelsen har Torkild tegn på nervepåvirkning i lænderyggen, fordi han har slidgigt og derfor stivhed og mindre plads til nerverne. Desuden er han helt spændt op i den såkaldte piriformismuskel i balden, som ligger tværs over ischiasnerven, og kan få benet til at sove. Ved behandlingen løsner kiropraktoren forsigtig op i lænderyggen med en strækbehandling.

Piriformismusklen bliver behandlet med Dry Needling, hvor man sætter akupunkturnåle i bestemte punkter i musklen for at få den til at give slip. Allerede efter første behandling af Monika, kunne han mærke en forskel og efter tre behandlinger var de 11 smertestillende piller om dagen ikke nødvendige længere.

I dag er Torkild helt smertefri og kommer hos Monika hver anden måned for at holde den slidte del af ryggen smidigt. Han laver sine øvelser og holder sig ellers fysisk i gang, som han gjorde før uheldet.

Den rette diagnose er vigtig

Onsdag den 4. aug. 2016 kl. 9 tænkte jeg på at ringe til 112, men ringede i stedet til Als Kiropraktor Center for at bede om råd, da mine smerter gennem to måneder efter en diskusprolaps nu var helt ulidelige og min læge havde ferie. ”Kom kl. 10.30, så vil vi se, hvad vi kan gøre for dig”.

Efter en grundig undersøgelse af mig, fik Monika mistanke om, at det i stedet kunne være muskelgigt jeg var plaget med. Hun anbefalede mig at få taget en blodprøve, der ville vise om hendes formodning var rigtig. Monika oplyste mig videre, at hvis det var muskelgigt, ville hun ikke kunne hjælpe videre, men at det så ville blive ’Lægens bord’.

Da min egen læge havde ferie, ringede jeg til ferieafløseren Lægerne på Perlegade 24, og forklarede Monika’s begrundelse for min henvendelse. Lægen ville tage blodprøven med det samme, og sagde, at han ville ringe inden for en time og meddele mig resultatet.

Mens jeg sad på Brøggeriet over en fadøl og min stok, ringede lægen nøjagtig en time efter for at meddele, at blodprøven tydeligt viste at jeg havde Muskelgigt, og at min medicin allerede lå klar til afhentning på Jernbaneapoteket. Samtidig ville lægen gerne se mig igen to dage efter, hvor jeg fik en grundig forklaring og vejledning.

Pillerne med Prednisolon DLF 25 mg virkede efter en time, og jeg har ikke haft ondt i musklerne siden. Allerede nu er jeg på nedtrapning af den stærke medicin.

Mange tak for den hurtige hjælp og korrekt diagnose

Og tak til ’Huset’ for hurtig ekspedition.

Venlig hilsen

Peter

Smerter ved slidgigt - det kan man gøre noget ved!
Sidst i maj 2015 kom Kaj på 65 år første gang i klinikken. Han havde gennem 2-3 år lidt af hovedpine og smerter i nakke og skulder.

Kaj havde i længere tid gået til fysioterapi og smertestillende piller var en del af hans hverdag. Bevægeligheden i hans nakke var meget dårlig, og han havde derfor problemer med at køre bil og smerter ved at sidde stille i længere tid af gangen.

Undersøgelsen hos kiropraktoren viste meget nedsat bevægelighed af halshvirvelsøjlen.

Han blev sendt til røntgenundersøgelse på sygehuset, hvor de fandt meget udpræget slidtage i nakken. Slidtagen er så udbredt, at røntgenlægerne fortalte ham, at han kun kunne hjælpes med smertestillende medicin.

Det mente kiropraktoren dog ikke var en god ide, og hun gik i gang med at strække og mobilisere hans nakke. Hun frigjorde nogle ledlåsninger, som havde givet ham hovedpine, og det gav en tydelig lindring af hans smerter.

I dag har Kaj mere bevægelighed i nakken, hovedpinen er væk og de smertestillende piller lagt på hylden.

Kaj har kun været tilfreds med behandlingen i klinikken og vil fremover komme jævnligt hos Monika.

Kaj er et godt eksempel på, at graden af slidgigt ikke nødvendigvis siger noget om muligheden for at få lindring ved kiropraktorbehandling.

The Old Dane, med slidgigt og glimt i øjet
Klinikkens ældste patient og omkring 50 års erfaring med kiropraktik.

Walter, 93 år, har haft problemer med sin ryg, siden han var i starten af 40’erne.

Et uheldigt løft på arbejdspladsen blev starten på mange år med jævnlige besøg hos en kiropraktor. Walter kendte ikke til kiropraktik før hans uheld, og han måtte i starten tage til Åbenrå, da der først senere kom en kiropraktor i Sønderborg. Den kiropraktor har Walter sendt på pension, og i dag er det Bredo, der behandler ham.

Walter har, som rigtig mange andre, med alderen fået slidgigt, og i dag kommer han jævnligt hos Bredo og får løsnet op omkring leddene. Det giver ham velvære og hjælper ham til fortsat at være aktiv med gymnastik, cykling og maskinroning.

Kiropraktik og hypermobilitet
Mette kom første gang i klinikken da hun arbejdede som frisør og havde brug for at få løsnet nakke/skuldre. Hendes mor havde anbefalet os, da hun selv tidligere var blevet hjulpet her.

Da Mette et års tid efter – i forbindelse med graviditet og fødsel – fik stærke smerter i hele kroppen søgte hun flere forskellige løsninger for at få det bedre, og var både forbi Sundhedscenteret, Gigthospitalet, og diverse alternative behandlere. Mette fik konstateret kronisk hypermobilitets-syndrom og bækkenløsning.

I sin søgen efter lindring kom hun i tanke om Als Kiropraktor Center hvor hun havde haft gode erfaringer tidligere.

Mette har stadig kroniske smerter, og følgevirkningerne som træthed og hukommelsesbesvær belaster også psyken, så der skal trænes for at holde ”modet oppe”

Dette gør Mette ved at lave en del øvelser derhjemme, og benytte de hjælpemidler hun kan få.

Når hun sørger for at komme til kiropraktisk behandling hos Bredo hver 2. uge undgår hun de store fastlåsninger af bækken, lænd og ryg der ellers plager hende, og det er en stor aflastning for hende i hverdagen.

Hun er glad for at komme i klinikken, hvor Bredo er forstående, giver gode råd, og er åben over for hendes forskellige forsøg på smertelindring.

Ring allerede i dag på 7442 5856, og bestil tid til din første behandling

Kom forbi

Adresse

Als Kiropraktor Center ApS 
Østergade 3
6400 Sønderborg

Kontakt

Telefon 7442 5856

Åbningstider

Mandag, tirsdag og torsdag: 08-17
Onsdag: 08-14
Fredag: 08-15

Send os en besked