Patienthistorier

Læs her historier fra nogle af de mange patienter vi har hjulpet gennem tiderne.

Vi kan måske også hjælpe dig. Kontakt os og hør mere om hvad vi kan gøre for dig.

3 operationer senere

Leila er 47 år gammel og er uddannet pædagog.

I 2014 faldt Leila i et spil stikbold pladask ned i gulvet. Det medførte en hjernerystelse, en flænge i øjenbrynet og at ledlæben i skulderen var revet op. Der var ambulance involveret mm.

Det påvirkede Leilas hverdag meget. Gearskift i bil var næsten umuligt, og at røre i sovsen var en af de værste bevægelser for Leila. Leila kunne heller ikke arbejde eller lege med sit barn mere. Hun var nødt til at stoppe med at dyrke fodbold, som hun ellers havde dyrket lige indtil hun faldt. Leilas hverdag blev nærmest revet væk.

Pga. ulykken er Leila blevet opereret i skulderen 3 gange. Første gang i Odense, 2015, hvor de satte skulderen på plads. Det førte til en frossen skulder. Anden gang i Esbjerg, 2017, da det havde blevet ved med at gøre ondt. Der løsnede lægen skulderen. Det gjorde intet godt, og medførte kun endnu mere smerte. Tredje og sidste gang i 2019, hvor lægen gik ind for at løsne skulderen endnu mere, der fandt han ud af, at den havde siddet ude af led i et halvandet år. Han strammede skulderen, og Leila skulle til genoptræning igen.

7 år efter ulykken kom Leila oprindelig til klinikken, da hun havde fået et hold i lænden, som hun søgte kiropraktor for. Monika opdagede, at Leila var meget sat til i skuldrene og skulderbladene. Det sagde Leila var lige meget, da det var pga. skulderskaden hun fik i 2014. Leila var hele tiden øm, havde altid smerter og kunne ikke bevæge armen rigtigt. Leila fortalte Monika, at lægerne havde sagt: at der ikke var mere at gøre, hvor Monika så svarede: ’’Det tror jeg godt vi kan gøre noget ved’’. – da lænden så var på plads, begyndte Monika på skulderen. Da bevægeligheden var blevet en del bedre, fortsatte hun med fysioterapi og genoptræning hos Lasse.

Leilas bevægelighed er nu blevet meget bedre. Før kunne Leila knap nok løfte sin arm uden hjælp, og nu kan Leila næsten få armen helt op. Dog er smerterne ikke helt væk, men det er heller ikke sikkert, at de overhovedet kan komme helt væk. Men bare det at Leila kan bevæge sig nogenlunde normalt og har fået mere styrke, er en kæmpe lettelse for hende. Hun kan nu føntørre sit hår, tage på løbeture og meget mere.

Leilas har nu set Monika og Lasse i omkring et år, og har fået en indre Monika og Lasse i sit hoved, som hjælper hende med at tro på sig selv, og fortæller hende at det er okay at presse sig selv.

Leila elsker alt ved Als Kiropraktor Center, og anbefaler det til alle. Hun fortæller at fra dag 1 er hun blevet mødt med smil fra sekretærerne, nogen som hun sagtens kan lave small talk med. Hun er helt vild med personalet og beskriver dem som fantastiske mennesker.

Hjernerystelse

Interview med Gitte, som har fået en hjernerystelse:

Hvor lang tid havde dine symptomer varet før du kom på klinikken?
Jeg snublede den 6. september (ca 7 uger siden), slog hovedet i betongulv og pådrog mig en hjernerystelse. Kunne herefter mærke slaget, men var ellers ok. Blev hjemme et par dage. Efter 3. dag oplevede jeg pludselig ubehag, opkast mm. og blev sendt til scanning af egen læge. Her var intet at se, så jeg prøvede få dage efter opstart at arbejde, dog uden succes.

Hvordan påvirkede dine symptomer din hverdag?
Oplevede at synet generede. Ubehag ved skærmkig. Hurtig øjenbevægelse gav kvalme, hovedpine- og ørepine. Det samme skete ved bøj/buk forover.

I denne periode oplevedes stærkt ubehag ved almindelige sanseindtryk som lysændring og baggrundsstøj, samt generel øget sensitiv over for lys og lyd. Koncentration og hukommelse var stærkt påvirket.

Hvad er forbedringen af dit helbred nu?
Jeg startede samsynstræningen ca. 7 uger efter mit fald og efter 1 måned træning kan jeg nu:

  • Arbejde 3 timer dagligt og øger timetallet hver uge.
  • Undervise eleverne på mellemtrinnet i 2 lektioner om dagen.
  • Kører igen kortere ture i bil.
  • Cykle og gå ture i et par timer.
  • Se Tv og computer

Hvad har træningen betydet?
”Inden træningsopstart oplevede jeg det som ubehageligt, at jeg som normal aktiv person sad fanget og intet kunne uden ubehag, kvalme mm. Nu, 1 måned senere kan jeg igen gå lange ture, cykle og sågar køre egen bil.

Træningen har betydet, at jeg dagligt kan mærke forbedring og min udholdenhed bliver større dag for dag. Jeg er glad for styringen af træningsmængden, samt at øvelsesvalg giver mening og er specifikke”

Kiropraktik for babyer og børn

Tina startede med at komme i klinikken med sin søn Jamie, der på det tidspunkt var 6 uger gammel. En veninde samt Tinas læge havde anbefalet Als Kiropraktor Center. Jamie lå med hovedet bagud samt overstrakt ryg og græd/skreg hver gang de løftede ham. Han lå altid passivt og græd meget om aftenen.

Jamie startede hos en zoneterapeut og efter 5 behandlinger var der ingen forbedring, så lægen anbefalede en kiropraktor. Efter enkelte kiropraktiske behandlinger stoppede gråden og han blev meget mere aktiv. Jamie begyndte at bevæge benene og rulle lidt fra side til side.

I dag er han en glad og aktiv lille dreng og derfor vil Tina fremover reagere hurtig og komme i klinikken, hvis hun fornemmer at noget ikke er rigtigt.

I forbindelse med en konsultation med Jamie snakkede Tina med Monika om, at hun havde ondt i lænden efter fødslen. Hun havde begrænset bevægelighed og svært ved at håndtere sin baby.

Inden hun kom her havde hun fået massage men synes ikke det ændrede noget. Tina fik behandlinger af Monika og deltog i rygskolen. Behandlingerne og øvelser fra rygskolen har gjort, at Tina ret hurtig blev smertefri.

Tina fortæller, at ”tandbørstningen” af rygraden er en god øvelse til at holde sig smidig. Tina synes, at hun fik en god behandling og forklaring om både hendes og Jamies problemer. Hun anbefaler andre, at deltage i rygskolen.

Fremover vil Tina hellere komme noget før til behandling end at tro, at det nok skal forsvinde af sig selv.

Mirakelkur ved kiropraktorbehandling – helt uden knæk

En glad aften ude med god musik blev starten på måneder med smerter for Torkild på 68 år.

Da Torkild ville rejse sig, sidder hans ben fast i stolen og han laver en forkert drejning, der med det samme giver smerter i hoften.

Dagen efter opsøger Torkild lægevagten, der giver ham en blokade.

Blokaden virker ikke, så Torkild opsøger egen læge, der sender ham til scanning. Scanningen afslører, at han har en diskusprolaps i lænden. Han videresendes til Give Rygcenter, der i første omgang giver ham epilepsimedicin i 14 dage. Herefter bliver han henvist til en kiropraktor, der giver ham 9 behandlinger uden resultat. Ved endnu et besøg i Give får Torkild at vide, at de ikke kan operere ham, og han får binyrebarkhormon og bliver anbefalet at prøve en anden kiropraktor.

Godt 4 måneder var gået med konstante smerter og en elendig hverdag på grund af smerter, så det var ikke med store forventninger han kom til Als Kiropraktor Center.

Ved undersøgelsen har Torkild tegn på nervepåvirkning i lænderyggen, fordi han har slidgigt og derfor stivhed og mindre plads til nerverne. Desuden er han helt spændt op i den såkaldte piriformismuskel i balden, som ligger tværs over ischiasnerven, og kan få benet til at sove. Ved behandlingen løsner kiropraktoren forsigtig op i lænderyggen med en strækbehandling. Piriformismusklen bliver behandlet med Dry Needling, hvor man sætter akupunkturnåle i bestemte punkter i musklen for at få den til at give slip.

Allerede efter første behandling af Monika, kunne han mærke en forskel og efter tre behandlinger var de 11 smertestillende piller om dagen ikke nødvendige længere.

I dag er Torkild helt smertefri og kommer hos Monika hver anden måned for at holde den slidte del af ryggen smidigt. Han laver sine øvelser og holder sig ellers fysisk i gang, som han gjorde før uheldet.

Smerter i skulderen

Annette på 44 år, har i lidt over et halvt år døjet med stærke smerter i skulderen. Annette arbejder på et kontor, og sidder ved en computer dagligt. 

Stærke smerter i skulderen er senere hen blevet til smerter i nakken, hvorefter en irriterende hovedpine er opstået pga. spændinger i nakke og skuldre.

Til at starte med var smerterne så stærke at hun snart ikke kunne tage sin jakke på.

Annette har været igennem en række alternative behandlinger samtidig med at hun jævnligt gik til massør, men hendes smerter ville ikke aftage. 

Annette kom til klinikken, fordi hun kender fysioterapeuten Lasse og han har anbefalet klinikken for hende. 

Efter behandlinger hos Lasse, kan Annette mærke fremskridt i processen, hun er i det hele taget blevet meget mere bevægelig, hun har ikke ondt hele tiden, dog kan smerterne godt svinge lidt frem og tilbage. 

Anette er dog ikke helt færdig med behandlingerne hos fysioterapeuten, men efterfølgende er hun ikke i tvivl om at hun vil blive ved med at træne og lave øvelser, så smerterne bliver væk. 

Annette kan kun rose klinikken for den gode service og det søde, imødekommende personale som altid er klar til at hjælpe.

Pibelyden

Emil, 12 år, kom første gang i klinikken i april måned 2012 med en ”pivende, irriterende lyd i hovedet. Det havde han haft i 7 måneder. Han blev indelukket og bleg og manglede overskud til skole, venner og sport. Ofte var det nødvendigt at sende ham i skole på smertestillende medicin.

Emils læge henviste ham til ørelæge, som ikke kunne finde årsagen til problemet og henviste til tandlægen. Krydsbid blev afvist, men smerten var der stadig. Tilbage til egen læge, som igen henviste til ørelæge, som henviste Emil til scanning. Her blev det konstateret at en plade i kæben havde fået et slag. Emil havde tidligere lavet et saksespark i fodbold, hvor hans knæ ramte kæben.  Beskeden, Emil fik, var nedslående, for han fik at vide at han skulle leve med smerten, da han skulle være udvokset, inden en operation kunne komme på tale. Det var svært for forældrene og Emil at skulle leve med denne besked. De søgte derfor på nettet for at finde hjælp og fandt Als Kiropraktor Centers hjemmeside og  Monika von Arenstorff, som også behandler børn.

Emil er ikke blevet behandlet for problemet før familien opsøgte Als kiropraktor Center, hvor Monika fandt ud af, at Emil havde en skæv holdning og nedsat bevægelighed i den øverste del af nakken og kæbeledet. Hun startede behandlingen, hvor hun løsnede op for de blokerede led og muskler med kiropraktiske håndgreb og akupunktur. Allerede efter få behandlinger hos kiropraktoren blev problemet mindre, og Emil blev en gladere dreng. Pibelydene er helt væk nu, og Emil har igen overskud til skole, venner og sport.

Emil og familien har lært at man skal lytte til sin krop og ikke give op, selvom man fra lægen får at vide, at man må leve med problemet.

Hovedpine volder koncentrationsbesvær

Niårige Julie er glad for at gå i skole og meget ivrig for at lære nyt. Men det er ikke nemt at holde hjernen i de koncentrerede folder, når hovedet gør ondt mere eller  mindre konstant og desuden gav svimmelhed og kvalme. Men det var virkeligheden for Julie, der har haft mor med til både læge, optiker og massør for at få bugt med smerterne. Men så kom hendes mor i tanke om kiropraktoren. Her havde hun selv stiftet bekendtskab med behandlingsformen.

Julie var lidt bange ved tanken om at blive “knækket i nakken”, men at kunne undvære den daglige hovedpine, var forsøget værd.

Kiropraktor Monika von Arenstorff undersøgte Julie og fandt spændinger i nakkemusklerne og blokerede led øverst i nakken. Leddene, som ikke bevægede sig rigtigt, blev derefter løsnet med specielle håndgreb, der også kaldes manipulation. Julie fik fire behandlinger i alt, og hovedpinen blev reduceret til næsten ingenting.

Problemer med lænden og ryggen

Edvard Madsen er 77 år og kom her i klinikken første gang i januar 2013. Han havde smerter i nederste del af ryggen og lænd. Smerterne er kommet langsomt over en årrække. Han mærkede smerterne i løbet af dagen og sov altid godt og smertefrit om natten.

Edvard vil gerne cykle og gå lange ture men med konstante smerter, kneb det med energien til at komme ud. Edvard affandt sig med den nedsatte energi/livskvalitet og derfor er der gået lang tid, inden han søgte hjælp. Han mente, at når man er nået hans alder følger der nok lidt smerter med. Men det er aldrig for sent at gøre noget for ens helbred.

Efter en grundig undersøgelse samt et behandlingsforløb hos Bredo blev han smertefri. Efter 2 måneder behandlingspause ulmede det igen, og denne gang søgte han hjælp med det samme. Her kunne han nøjes med få behandlinger og er nu blevet enig med Bredo om, at holde det vedlige.

Edvard Madsen dyrker gerne idræt. Han cykler på seniorholdet i Sønderborg Cykelmotion og i de 3 vintermåneder holder han sig i form i fitnesscenteret samt de daglige gåture.

Efter behandlingerne har han igen fundet energien og glæden ved at komme ud og motionere.

Edvard Madsen fandt os på nettet og havde også set klinikskiltet på bygningen.

Han kontaktede os direkte og ikke først gennem lægen. Edvard er glad for at komme her.

Et aktivt og smertefrit seniorliv

Efter at have døjet med rygsmerter fra overbelastning og skæve vrid i ryggen i nogle år blev Ernst af lægen henvist til fysioterapi. Det hjalp ham med at slappe af i de ømme muskler, men for at bibeholde denne lindring skulle der flere og flere behandlinger til.

En dag blev han af en kollega gjort opmærksom på muligheden for kiropraktisk behandling ved rygsmerter, og i februar 1998 kom han til Als Kiropraktor Center første gang, og han har siden kun haft gode erfaringer herfra.  

I dag – og de forgange år – holdes smerterne i ave med én behandling i kvartalet. For ham betyder det at han ingen symptomer har i hverdagen, og kan holde helbredet stærkt og sundt med alsidigt aktivitet som bl.a. cykelture om sommeren, gåture i vintertiden og arbejdet i sin store have.

180 graders livstilsændring

Finn på 47 år var på arbejde på Fyn og fik, efter at have bøjet sig, et knæk i ryggen. Blev afhentet af Falck og kom på skadestuen. Det var så slemt at han ikke kunne rejse sig, og han blev derfor indlagt et døgn, og var efterfølgende sygemeldt i 3 uger.

Efter udskrivning var Finn hos egen læge, hvor han fik smertestillende medicin og blev henvist til kiropraktor. Den opfordring tog han op med det samme, da han næsten ikke kunne gå. Han sad dagen lang i en stol. Det var en alvorlig situation for ham. Problemet lå på grænsen til en diskusprolaps.

På als Kiropraktor Center fik han en grundig undersøgelse, hvor der blev konstateret en fastlåsning i lænderyggen og et diskussyndrom, altså en irriteret og hævet diskusskive. Der blev taget røntgenbilleder, hvor man kunne se, at Finn har en lille bygningsfejl, som gør, at den nederste del af hans ryg blev belastet skævt. Desuden udgjorde hans holdning med en overvægtig mave en yderligere belastning for hans lænderyg.

Finn fik 2-3 kiropraktorbehandlinger, da det allerede begyndte at gå fremad. Da lændefunktionen var genoprettet, fik han øvelser og vejledning i at forbedre sin holdning. Der opstod et problem i skulderen, måske pga. forkert holdning. Dette problem blev også behandlet.

Ret hurtigt indså Finn at der måtte en ændring i livstil til for at styrke og bevare et godt helbred. En veninde opfordrede Finn til at gå stavgang med hende. Dette satte gang en 180 graders ændring af livsstil. 60 cigaretter om dagen blev kvittet, med bemærkninger fra venner om, at nu ville han tage på. Han lod hånt om vennernes manglende tro på at han ville kunne klare det. Han skulle nok vise dem. 20 kilo blev han lettere, og han har været røgfri i 14 måneder. Finn går i fitness center, har fået en racercykel og deltager i motionsløb. Han har for nylig cyklet rundt en uge i Spanien.

Han har været super tilfreds med behandlingen i klinikken, på alle områder, og han er rigtig glad for opfølgende behandlinger, der holder problemet nede. Ikke noget at pege fingre ad, og han vil helt sikkert anbefale klinikken til andre.

Fra handicappet ”Humpelbein” til ”Hast du mich gesehen”

Fra en dagligdag med smerter til et aktivt liv med mange glæder. Fantastisk koncept Lige fra lyse venlige lokaler med orkideer, tændte stearinlys og kunst på væggene til venlige smilende medarbejdere og en nynnende sekretær, der oven i købet hedder Lykke.

Det kan lyde banalt, men når man lever med smerter dag og ofte nat, kan et smil betyde alverden og smukke omgivelser gøre en stor forskel. Mange faggrupper og endnu flere behandlere samlet under samme tag, som oven i købet arbejder sammen om den enkelte patient, giver et effektivt resultat i et behandlingsforløb.

Mit bevægeapparat har især voldt mig mange kvaler. Det har foreløbig medført en hofteprotese, en række knæoperationer samt gangbesvær. Jeg har i årenes løb fået mange forskellige og gode behandlinger mange forskellige steder, men dette faglige samarbejde har betydet meget for mig, da behandlingerne understøttede hinanden. I starten måtte jeg støtte mig til bil og vægge samt tage elevatoren. I dag er jeg kommet så langt med at opbygge mit helbred, at jeg efter et intensivt behandlingsforløb hos Als Kiropraktor Center kan tage trappen og leve et langt aktivere liv end jeg havde drømt om for bare ¾ år siden. Det giver livsglæde og håb.

Jeg har prøvet følgende:
Kiropraktik
Akupunktur
Massage
Fysioterapi
samt holdtræning i kognitiv træning

Alt dette har givet mig og min krop troen på fremtiden samt en langt større bevægelighed. Hvert skridt fremad i den rigtige retning opleves som en stor sejr! Jeg har fået troen tilbage på, at jeg kan leve et aktivt og stort set smertefrit liv i mange år endnu. Det er livskvalitet for mig! Antje 

The Old Dane

Walter Riemer har haft problemer med sin ryg, siden han var i starten af 40’erne.

Et uheldigt løft på arbejdspladsen blev starten på mange år med jævnlige besøg hos en kiropraktor.

Walter kendte ikke til kiropraktik før sit uheld, og han måtte i starten tage til Åbenrå, da der først senere kom en kiropraktor i Sønderborg. Den kiropraktor har Walter sendt på pension, og i dag er det Bredo, der behandler ham.

Walter har, som rigtig mange andre med alderen fået slidgigt, og i dag kommer han jævnligt hos Bredo og får løsnet op omkring leddene. Det giver ham velvære og hjælper ham til fortsat at være aktiv med gymnastik, cykling og maskinroning.

Hvem ville tænke på en kiropraktor

Det var en aften foran TV, da Lars pludselig får nogle vældige tryk omkring hjerteregionen, blev både svedt og svimmel, mens det susede i hele kroppen.

– Jeg troede, jeg skulle dø, men så forsvandt smerterne igen. Nogle dage senere dukkede de så op igen, og jeg besluttede mig for at søge læge, fortæller Lars.

 Men en forklaring på smerterne udeblev. Flere undersøgelser af hjertet viste, at det fungerede normalt. Så nævnte lægen mulighed for at gå til kiropraktor, og Lars tænkte: Du må da være gal, hvad skal det hjælpe?

Men ideen skulle vise sig slet ikke at være så tosset. For undersøgelser foretaget af en dansk læge og kiropraktor viser, at smerter fra brystet kan stamme fra ryggen.
Det kan være muskelspændinger i både ryg og bryst, der giver de samme symptomer som hjerteproblemer med trykken for brystet og smerter ud i arme. Det kan være op til hvert fjerde tilfælde, der kan føres hen på den problemstilling.

Kiropraktorbehandlingen hjælp Lars efter få gange, og i dag kommer han stadig med jævne mellemrum til kiropraktoren. – først og fremmest for at forebygge et tilbagefald, men også fordi det er ren velvære at få løsnet op i musklerne, siger Lars.

Bækkenskred

Karen, 29 år, kom til behandling i klinikken efter et fald opad en trappe, hvor hun skrider til den ene side. Hun får smerter i lænden med udstråling i ballen og ømhed foran, og hun havde en klikkende lyd i bækkenet.

Smerterne havde hun haft en lille måneds tid.

Karen havde efter hvile meget svært ved at rejse sig og haltede. Der gik en halv time inden hun kunne gå nogenlunde. Hun var forhindret i at dyrke motion, og kunne ikke komme i gang med noget som helst.

Karen mødte tilfældigvis en venindes far, der godt kunne se, at hun gik mærkeligt. Han havde været til behandling i Als Kiropraktor Center og anbefalede hende at opsøge klinikken. Karen havde inden da været i tvivl om hvilken type behandling hun skulle vælge, og var glad for tippet. Hun havde ikke tidligere fået behandling for problemet, og egen læge ville gerne henvise til kiropraktor.

Efter behandling her i klinikken, er problemet næsten væk, og Karen er super tilfreds. Kun på lange arbejdsdage på benene, kan der forekomme ømhed.

Nu drømmer Karen om at få tid til at dyrke motion igen og få overskud til at lave øvelser. Hun vil være meget opmærksom på sin krops signaler og komme til behandling, hvis hun mærker noget usædvanligt.

Behandlingen i klinikken har fuldt ud levet op til Karens forventninger. Hun roser personalet, som er rare og venlige, og især Monikas dygtige behandling. Godt med et langtrukkent forløb, hvor også overbelastning af hendes skulder blev behandlet.

Ude at sejle

Karen Marie er 34 år og butiksassistent. I maj 2009 var Karen Marie ude for et trafikuheld og fik derfra smerter i nakken, højre side af halsen, venstre underarm, synsproblemer samt svimmelhed. Den største gene deraf var svimmelheden. Trods konstant hjælp med kiropraktik er Karen Marie nødt til at tage medicin for at kunne gå normalt og ikke have en fornemmelse af at være ”ude at sejle”.  Stadig er det kun kiropraktikken der formindsker svimmelheden. Alle andre gener er forsvundet og når de en sjælden gang dukker op, kontakter hun os med det samme.

Hendes tilstand gjorde hverdagen og livskvaliteten ringere, og hun havde svært ved at klare dagen uden smertestillende piller. Karen Marie kunne ej heller cykle eller løbe. I dag kan hun klare det hele og nu også en tur på mountainbiken gennem skoven.

Karen Marie havde tidligere været her i klinikken med rygproblemer og var ikke i tvivl om hjælpen igen skulle søges hos os.

En grundig undersøgelse, kiropraktorbehandlinger og en snak med Bredo om daglige øvelser og at dyrke motion, har gjort at Karen Marie nu har en god hverdag. Dermed har hun også selv været med til at få det meget bedre, og har nu kun mindre gener, og lændesmerterne er helt forsvundet

Hun har kun ros tilovers for kvaliteten, behandlingsforløbet og serviceniveauet i klinikken og kommer stadig til behandling for at vedligeholde det gode resultat.

Kiropraktik og hypermobilitet

Mette kom første gang i klinikken da hun arbejdede som frisør og havde brug for at få løsnet nakke/skuldre. Hendes mor havde anbefalet os, da hun selv tidligere var blevet hjulpet her.

Da Mette et års tid efter – i forbindelse med graviditet og fødsel – fik stærke smerter i hele kroppen søgte hun flere forskellige løsninger for at få det bedre, og var både forbi Sundhedscenteret, Gigthospitalet, og diverse alternative behandlere. Mette fik konstateret kronisk hypermobilitets-syndrom og bækkenløsning.

I sin søgen efter lindring kom hun i tanke om Als Kiropraktor Center hvor hun havde haft gode erfaringer tidligere.

Mette har stadig kroniske smerter, og følgevirkninger som træthed og hukommelsesbesvær belaster også psyken, så der skal trænes for at holde ”modet oppe”

Dette gør Mette ved at lave en del øvelser derhjemme, og benytte de hjælpemidler hun kan få.

Når hun sørger for at komme til kiropraktisk behandling hos Bredo hver 2. uge undgår hun de store fastlåsninger af bækken, lænd og ryg der ellers plager hende, og det er en stor aflastning for hende i hverdagen.

Hun er glad for at komme i klinikken, hvor Bredo er forstående, giver gode råd, og er åben over for hendes forskellige forsøg på smertelindring. 

Smerter ved slidgigt – det kan man gøre noget ved!

Sidst i maj 2015 kom Kaj på 65 år første gang i klinikken.  Han havde gennem 2-3 år lidt af hovedpine og smerter i nakke og skulder.

Kaj havde i længere tid gået til fysioterapi, og indtaget af smertestillende piller var en del af hans hverdag. Bevægeligheden i hans nakke var meget dårlig, og han havde derfor problemer med at køre bil og fik smerter ved at sidde stille i længere tid af gangen.

Undersøgelsen hos kiropraktoren viste meget nedsat bevægelighed af halshvirvelsøjlen.

Han blev sendt til røntgenundersøgelse på sygehuset, hvor de fandt meget udpræget slidtage i nakken. Slidtagen er så udbredt, at røntgenlægerne fortalte ham, at han kun kunne hjælpes med smertestillende medicin.

Det mente kiropraktoren dog ikke var en god ide, og hun gik i gang med at strække og mobilisere hans nakke. Hun frigjorde nogle ledlåsninger, som havde givet ham hovedpine, og det gav en tydelig lindring af hans smerter.

I dag har Kaj mere bevægelighed i nakken, hovedpinen er væk og de smertestillende piller lagt på hylden.

Kaj har kun været tilfreds med behandlingen i klinikken og vil fremover komme jævnligt hos Monika.

Kaj er et godt eksempel på, at graden af slidgigt ikke nødvendigvis siger noget om muligheden for at få lindring ved kiropraktorbehandling

Igang med livet igen

Mette kom her på klinikken første gang i august 2012. Hun kunne på daværende tidspunkt ikke klare at gå eller stå i mere end 5 minutter ad gangen, og havde derfor svært ved at passe sin skolegang. Lærerne kunne ikke forstå hendes mange smerter, og sygefraværet var meget højt. 

Som aktiv rytter havde hun haft 2 styrt fra hesten med kort tids mellemrum, og desuden et efterfølgende biluheld med hestetraileren.   

Hos lægen fik Mette ordineret smertestillende medicin og blev henvist til en fysioterapeut, hvilket blot gjorde hende dårlig. Hun forsøgte kiropraktor, men det følte hun blot gjorde ondt værre, og hun var lige ved at give op. Et familiemedlem anbefalede hende at prøve klinikken som et sidste forsøg.

Her i klinikken har Mette fået kombinationsbehandlinger ved kiropraktor og fysioterapeut. Samtidig har hun fået vist nogle øvelser hun kan lave derhjemme.

Mette havde gået med smerter i lang tid og hendes krop har reageret med mange kompensationer for gamle skader, hvilket havde udløst nye problemer. Hun var frustreret over, at hun ikke kunne holde til noget, og bange for, at hun ikke kunne klare et uddannelsesforløb.

Det krævede en række behandlinger i starten, med blide kiropraktiske behandlinger, hvor Monika trin for trin løsnede op på blokeringerne i hendes ryg og nakke. Med en speciel fysioterapeutisk tilgang lykkedes det Anja og Mette sammen, at finde tilbage til nogle bedre bevægemønstre og dermed blev Mette også motiveret til at dyrke motion, som hun nu også kunne holde til. 

Hun har været rigtig glad for forløbet. Kvaliteten af behandlingen er helt i top, det er det bedste sted, siger hun. Der kan altid findes tider til hende så hun kan få hurtig hjælp.

Mette har fået afsluttet sin HF og er gået i gang med at læse til sygeplejerske. Hun laver sine øvelser og dyrker masser af motion. Hun kommer her i klinikken ca. hver 2. måned til forebyggende behandling.

Herudover kommer hun i klinikken med diverse småskader som kun kræver en enkelt eller få behandlinger. Det kan være f.eks. være bøvl med nakken efter en flytning, eller hvis hun er blevet ramt af en bold. Her oplever hun hurtig lindring efter kiropraktorbehandling.  

Knas med nakken og bøvl med lænd

Henriette, 35 år,  kommer her i klinikken første gang i juni 2013 med nakkesmerter og knasen i nakken, når hun drejede hovedet. Disse smerter har hun haft i ca. 2 måneder. Hun fortæller, at hun i marts 2011var faldet af hesten, slog halebenet og var sygmeldt en uge. Siden det har hun haft smerter og spændinger i lænd og ryg og har ikke kunnet sidde længere end max. 20 min. Det var derfor svært for hende at køre bil eller nyde en biograftur. Hun tror at smerterne i nakken er en udvikling fra halebenet. Hun var meget irriteret over nakkesmerterne og opdager først der, hvor meget man reelt bruger nakken.

Henriette var først hos en fysioterapeut pga. lænden. Det blev lidt bedre og fik øvelser som hun stadig laver og mener også er nødvendige. Da der ikke kom en markant bedring, henviste fysioterapeuten hende til os.

Hos kiropraktoren blev der konstateret ledfastlåsninger i nakke og lænd, som fik musklerne i hele ryggen til at spænde og vanskeliggjorde normale bevægemønstre. Ved nogle ledfrigørende behandlinger blev bevægeligheden bedre og spændingerne færre, og øvelserne fra fysioterapeuten blev nemmere at gennemføre.

Efter behandlingerne her har hun mindre ondt og kan nu have hele dage hvor hun næsten er smertefri. Både lænden og nakken har fået det bedre, men ikke helt ok endnu og sommetider dukker ”knasesmerterne” op i nakken igen.

På et tidspunkt fik hun en del smerter i det ene knæ og fik det både røntgenfotograferet og scannet. Der var intet at se på billederne. Med kiropraktorens hjælp er disse smerter under kontrol ved jævnlig behandling.

Fremadrettet vil Henriette stadig lave øvelserne og holde det vedlige med behandlinger her i klinikken.

Om behandlingsforløbet synes Henriette kun godt, da hele kroppen bliver taget i betragtning og inddraget i behandlingen. Hun er også glad for, at vi har været meget fleksible angående tidsbestilling.

Op på cyklen igen

Rudi på 41 kom til klinikken med stærke smerter i højre balde, der var hård og forkrampet. Smerterne strålede ned i benet, og han kunne ikke sidde for dem. Hvis han alligevel prøvede, var han ikke i stand til at rejse sig fra stolen igen.

Da han havde haft smerterne i 1-2 uger, fik han også hold i ryggen, så nu måtte der gøres noget. Lægen anbefalede kiropraktik, og Rudi fik en tid hos Bredo.

Symptomerne gør stadig, at Rudi skal tænke lidt mere over hvordan han bevæger sig i hverdagen. Det skal være langsommere og mere velovervejet for at undgå igen at få hold i ryggen. Han oplever dog forbedringer hver gang han har været til behandling ved Bredo, og roser ham for hans store faglige viden.

Efter en lang arbejdsdag med hårdt fysisk arbejde synes Rudi det kan være svært at få trænet, men nu hvor smerterne er lindret kan han til sin store glæde igen køre mountainbike og komme ud at røre sig.  

Smertefri efter 9 år

Den 6. marts 1999 er vejene isglatte. På vej til arbejde og mister Lone herredømmet over bilen og tørner ind i et træ. Siden den dag har hun haft stærke smerter i nakken, hovedpine og rygsmerter.

Fysioterapi, akupunktur, gigttabletter og varme kunne i bedste tilfælde dulme hendes smerter i kort tid. Hun ville ikke sygemeldes og brugte sin flex-tid, når smerterne under arbejdet blev for store, og hun måtte køre hjem. Man kunne ikke se noget på Lone, og hun var nogle gange bange for, at hendes kollegaer ikke troede på hende. Den samme følelse fik hun ved nogen af de mange lægebesøg, og hun følte ikke, at der var hjælp at hente. Kun kæresten oplevede det, når hun om natten kravlede rundt i soveværelset og kastede op af smerte. Hun kunne ikke bære på tunge ting, og sov i fire år kun på maven uden hovedpude.
Hun fik diagnosen posttraumatisk smertesyndrom og en lille erstatning, men det var en ringe trøst for den forringede livskvalitet, Lone måtte leve med.

Fysioterapeuten havde ellers advaret Lone mod kiropraktisk behandling, men da hun hørte om Monikas Kranio-sakralterapi, måtte hun bare prøve. Hun nåede dog aldrig den form for behandling. Ved undersøgelsen og på røntgenbilledet fandt kiropraktoren nemlig et hvirvelpar, der ikke fungerede rigtigt. Lone fik løsnet op i nogle led i nakken og brystryggen med kiropraktiske håndgreb. Med en voldsom smertereaktion til følge. Allerede gangen efter kunne Lone berette om bedre søvn – efter fjerde behandling var alle smerter væk.

Lone er blevet glad igen og har overskud i sin dagligdag. Det er usædvanligt, at det går så hurtigt efter så mange år. Men her lykkedes det.

Ude af stand til at passe sit job

Tresårige Thea kom her i klinikken første gang i maj 2012. Hun havde igennem en periode på tre dage haft så voldsomme smerter i nakke og højre skulder, at hun var ude af stand til at passe sit job i et TDC call center.

Da smerterne blev for meget for Thea, valgte hun at tage til vagtlægen. Han anbefalede hende, at opsøge en kiropraktor. Thea, der aldrig før havde været ved en kiropraktor, valgte derfor at opsøge Als Kiropraktor Center.

Efter grundig behandling hos kiropraktor og øvelsesinstruktion hos fysioterapeut, har Thea igen fået fuld bevægelighed i nakken. På grund af en dårlig skulderen har hun dog stadig problemer, men hun har indrettet sin hverdag efter, at hun har en sårbar nakke og skulder.

Thea har kun ros tilovers for service- og behandlingsniveauet hos Als Kiropraktor Center. Hun forklarer selv, at det er af absolut højeste kvalitet.

Thea går med jævne mellemrum til forebyggende kontrol i klinikken for at holde problemerne nede.